Ingrid's TRIMSALOON 
Liefdevolle, professionele vachtverzorging voor uw hond.
 
 
 

Wie ben ik

Mijn naam is Ingrid Smelt, eigenaar van Ingrid's TRIMSALOON.

In 2008 heb ik, na alle lesdagen en stagedagen volbracht te hebben, het diploma gehaald van de Vakopleiding Hondentrimmer aan het HKI(Huisdier Kennis Instituut) te Bunnik. 

Daarna ben ik mijn eigen trimsalon begonnen. Eerst heb ik een aantal jaren in Bedum een salon gehad. Daarna ben ik in 2013 als hondenthuiskapper verder gegaan als trimster aan huis. 

Sinds 2021 trim ik vanuit mijn eigen prachtige salon bij ons huis in Onderdendam. 

Na alle jaren trim ik de honden nog steeds met veel plezier. Met de meeste eigenaren heb ik een goede band en is het eigenlijk altijd gewoon gezellig om ze weer te zien. Ik vind het heel bijzonder om de honden die ik al van kleins af aan ken, langzaam maar zeker ouder te zien worden. 

Sinds 2015 ben ik naast het trimwerk één dag per week (op de maandagen) schaapherder. Dit is een grote passie van mij. Ik vind het heerlijk om de hele dag buiten te zijn en met mijn eigen honden (3 Australian Working Kelpies) te werken. En het is magisch om met een kudde van minimaal 325 schapen op pad te zijn. Ook geef ik schapendrijfdemo's en workshops. Hiervoor kunt u kijken op mijn website:  https://www.schapenstreken.nl.   Naast de 3 kelpies (Jones. Jillz en Red) hebben we ook nog een klein hondje (Abby) door het huis rennen. 

Mijn andere passie is het western rijden. Sinds mijn jeugd rij ik paard maar in 2008 ben ik over gestapt naar het western rijden. Vandaar dat mijn salon de Trimsaloon heet. Ik heb het geluk een eigen paard te bezitten en geniet hier met volle teugen van. Op dit moment beleef ik er veel plezier aan om met Clint (officieel Mister Star Gun) te trainen en wedstrijden in de reining te starten.